Paddlade 144 timmar till förmån för Musikhjälpen

För Paper Province medlemsföretag Melker of Sweden är det tradition att göra en insats för Musikhjälpens insamling. Och årets upplaga var inget undagtag. Genom 144 timmars paddlande och olika happenings har de samlat in över 50 000 kronor som går till att motverka sexuellt våld runt om i världen.

Paddla för Musikhjälpen är ett intiativ som har funnits sedan 2015 och som varje år sedan dess har kombinerat paddling med att samla in pengar till Musikhjälpen. Bakom årets initiativ står Pelle Stafshede och Emil Gyllenberg från Melker of Sweden, äventyrsprofilen Linda Åkerberg som driver bloggen Wilderness Stories och Isabelle Ågren.

144 timmars paddling

Från Skeppsholmsgårdens segelfartyg Shamrock lyckades initiativtagarna hålla igång minst en kajak under samtliga timmar som Musikhjälpens programledare sände live från Musikhjälpenburen i Västerås. Det vill säga dygnet runt, från 9:e december till 15:e december, under totalt 144 timmar.

Efter paddlingen fick man skriva upp antal varv man klarat av runt Skeppsholmen och samtidigt kunde man passa på att bidra till bössan.

Arrangörerna fick också hjälp av ett gäng tappra volontärer som flyttat in på båten Shamrock, plus att mängder av människor kom förbi för att hålla kajaken i rörelse. Allt från proffspaddlare till de som aldrig suttit i en kajak tidigare. Alla som har paddlat har dessutom skänkt en slant till Musikhjälpen.

“Det har varit otroligt kul att få välkomna så många ombord på båten, och kanske främst fått höra hur kul alla tyckt att det varit! Vädret på land har inte alltid varit det mest optimala, men i torrdräkt nere i vattnet har inte dropparna från himlen spelat särskilt stor roll. Alla har kommit tillbaka med ett leende på läpparna, glada över att ha få sett huvudstaden ur en ny synvinkel – oavsett om de paddlat i sol, ösregn eller rent utav även ofrivilligt fått bada!” skriver gänget på bloggen Wilderness Stories.

Ge ett bidrag

Vad årets insamling landar på är ännu inte helt klart, bössorna håller nämligen öppet året ut, fram till midnatt den 31 dec (så du har fortfarande chans att bidra). Men då paddlingen avslutades hade Paddla för Musikhjälpen dragit in över 56 000 kronor till Musikhjälpen.

Vill du också hjälpa till? Här hittar du den digitala insamlingsbössan.

Kajaken gled fram under dygnets alla timmar och vädret bjöd på allt från kämpiga turer i blåst och blötsnö till stilla paddling i gnistrande sol.

Läs hela artikeln från årets initiativ och se alla bilder här: Wilderness Stories