Somas Instrument AB

SOMAS Instrument AB utvecklar, producerar och marknadsför regler- och avstängningsventiler tillverkade i rostfritt, syrafast stål till hela världen. Vi finns idag representerade inom de flesta branscher och har representanter över hela världen. Exempel på branscher är papper och cellulosa, marin och varv, motorapplikationer, socker, energi och kemi-industri.

Med över 70 års erfarenhet konstaterar vi att trygghet och kontinuitet ger stabila kundrelationer. Att utveckla och tillverka ventiler är den kärnverksamhet vi förvaltat och förfinat i flera generationer. Rätt ventilval, snabba leveranser och en hög servicegrad ser till att våra kunder blir nöjda. Som fristående bolag är vi helt oberoende. Det är bara våra kunder, vi själva och marknadens krav som bestämmer vårt nästa steg.

Med korta och snabba beslutsvägar håller vi en rak och enkel
dialog med våra kunder. Vi leder utvecklingen inom reglerventiler och är övertygade om att kunna vara en trygg leverantör även i framtiden.

Vår vision

För oss är trygghet och kontinuitet centrala faktorer i vår verksamhet. Detta är något som vi lärt oss under våra 60 70 år i branschen och för oss ingår det som en naturlig del i våra kundrelationer. Som ett bevis på att vårt koncept fungerar är att vi idag är ledande inom utvecklingen av reglerventiler och vår ambition är att förbli så även i framtiden.

Vår affärsidé

Vi skall utveckla, tillverka, och sälja kvalificerad industriarmatur för regler- och avstängningsapplikationer.