Nordic Paper

Nordic Paper tillverkar Greasproof och Kraftpapper och finns i både Sverige och Norge. Moderbolaget ligger i Bäckhammar, utanför Kristinehamn. De övriga bruken finner du i Säffle, Åmotfors samt norska Greåker.

Nordic Paper har fyra pappersbruk och två massabruk inom en radie av 250 kilometer. Koncernen har en årlig omsättning på cirka 2,2 miljarder och cirka 600 anställda.

Den totala årliga prduktionen är cirka 227 000 ton specialpapper och cirka 236 000 ton sulfit- och sulfatcellulosa.

Vårt motto är att finnas där du finns och det tror vi också att vi gör. Både geografiskt och med våra produkter. Ett begrepp som vi gärna använder oss av är nära. Nära naturen, nära konsumenten, ja kort och gott nära dig!

Nordic Paper Bäckhammar

Våra två pappersmaskiner i Bäckhammar har en kapacitet att producera 160 000 ton oblekt Kraftpapper årligen och vår massafabrik har en kapacitet om 230 000 ton oblekt massa per år.

Nordic Paper Säffle

Vår massafabrik i Säffle, har en kapacitet att producera 50 000 ton massa per år, medan de två pappersmaskinerna har en årlig kapacitet på cirka 50 000 ton Natural Greaseproof paper. Drygt 90 procent av vår produktion här och vid fabriken i Greåker exporteras till cirka 70 länder över hela världen.

Nordic Paper Åmotfors

I Åmotfors tillverkas Kraftpapper. De två unika pappersmaskinerna har en produktionskapacitet på 56 000 ton oblekt special Kraftpapper per år.

Relaterade nyheter