Melker of Sweden

Melker of Sweden tillverkar och säljer friluftsprodukter som kajaker, longboards och stand up paddleboards. Till verksamheten hör också en tjänst där företag och privatpersoner kan hyra utrustning.

Melker of Sweden grundades på Hammarö 2015 av lokala serieentreprenören, innovatören och designern Pelle Stafshede, men den djärva visonen att totalt förändra friluftsbranschen.

Ett samspel mellan miljö, etik och ekonomi är strategiskt viktigt för oss – vilket gör det möjligt att göra en verklig skillnad.

Vi ser vår innovation, design, forskning och utveckling som en långsiktig investering för vårt bolag, kommande genarationer och naturen. Att göra de bästa produkterna är avgörande för att rädda planeten.

Vi vet att all affärsverksamhet genererar miljöproblem – från att driva datorer till export. Vårt hållbarhetsarbete är en kontinuerlig process där vi hela tiden förbättrar hela vår affärspraxis och delar det vi har lärt oss med andra.

Våra kärnvärden inkluderar också att ha kul – och vi ser till att vi alltid gör det vi älskar tillsammans med vänner, familj och partners som delar vår filosofi. Att hålla sig till vår filosofi gör det möjligt för oss att skapa ett framgångsrikt företag som vi är stolta över att driva och jobba för.

Forskning och utveckling

Vår senaste forskning och utveckling inom biobaserade kompositmaterial och förstärkningar av naturfibrer i kombination med storskalig robotbaserad additiv tillverkning (3d-print) ger oss möjligheten att tillhandahålla ett helt cirkulärt ekosystem där vi kan förädla restströmmar och ge nytt liv åt återvunna material.

Pelle Stafshede förklarar processen med att 3D-printa en longboard av träbaserat material.

 

Relaterade nyheter