Eurocon

Historiskt sett har Eurocon varit inriktat på skogsindustrin, där vi fortfarande är en toppspelare, men idag erbjuder Eurocon även ingenjörstjänster, inom energi, gruva, kemi, verkstad, infrastruktur, livs- och läkemedel samt IT. Detta är branscher där Eurocon förfogar över hög kompetens och starka nätverk.

När Eurocon uppstod ur sju ingenjörers längtan av att stå på egna ben var det aldrig tänkt att företaget skulle växa sig stort. Det viktiga var däremot att bli bäst i sin nisch – att hjälpa skogsindustrin att öka sin konkurrenskraft genom smarta, tekniska lösningar.

Nästan 30 år senare präglas Eurocon fortfarande av grundarnas intentioner. Bolaget har vuxit men har lyckats behålla den småskaliga känslan. Ingenjörskulturen med innovation, kvalitet och kundnytta som klarast lysande ledstjärnor består.

Idag har Eurocon ca 265 erfarna och kompetenta medarbetare som brinner för teknikutveckling. Kapacitet finns för att utmana även de största och mest namnkunniga spelarna i de utvalda branscherna skog, energi, gruva, kemi och automation för verkstad, livsmedel, läkemedel och installationsteknik.

Eurocon finns i Karlstad, Göteborg, Härnösand, Kalmar, Karlshamn, Kiruna, Kristianstad, Stockholm, Sundsvall, Västervik, Växjö och Örnsköldsvik.

Relaterade nyheter